Larvik degradert

Flyttes ned til 1. divisjon

Larvik håndballklubb straffes med nedrykk etter at de ikke oppfyller kravene til å få lisens til eliteseriespill.

Larvik-trener Lene Rantala og LHK flyttes ned til 1. divisjon neste sesong. (Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix).
Larvik-trener Lene Rantala og LHK flyttes ned til 1. divisjon neste sesong. (Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix). Vis mer
Publisert

Larvik Håndballklubb melder på sine nettsider at Elitelisensnemnda i Norges Håndballforbund mener klubben ikke oppfyller kravene til for å få lisens til eliteserien, og blir derfor flyttet ned en divisjon i forhold til den divisjonen klubben er sportslig kvalifisert for.

– Klubben imøtekommer ikke kravet til positiv egenkapital per 31. desember 2018, og flyttes derfor til 1. divisjon sesongen 2019/2020, og tildeles der lisens i rød kategori, sier leder for elitelisensnemnda, Arne Modahl i en pressemelding på forbundets nettsider.

Styreleder i Larvik HK, Marion Eriksen Wold sier de har vært klar over at det kunne gå den veien, og har vært forberedt på.

– Vi vil nå bruke all vår energi på å forberede oss og på ett år i 1. divisjon, og klargjøre laget for opprykk og derfor tar vi avgjørelsen med fatning, sier Eriksen Wold.

Håndballforbundet opplyser at LHK kan be om ny behandling av nemnda i løpet av 14 dager. "Hvis denne ender med samme utfall, kan klubben anke til Norges Håndballforbunds appellkomité".

«Hvis avgjørelsen fortsatt står etter dette, eller klubben før den tid aksepterer avgjørelsen, vil Larvik HK altså bli plassert i 1. divisjon neste sesong» skriver forbundet.

Larvik håndballklubb skriver på sine nettsider at de allerede har startet en snuoperasjon for å skape bærekraft i alle ledd, og hvor vi alle jobber som et team sammen med alle våre støttespillere.

«Vi skal skape en klubbkultur hvor vi har fokus på mestring, utvikling og kultur», skriver klubben.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer