Flyttes: Frykter den skal eksplodere

En død knølhval har ligget på stranden sørøst på Öland i over en uke og utgjør en eksplosjonsfare. Nå har svensk politi fått i oppdrag å flytte hvalen.

Knølhvalen som strandet nær Segerstad på Öland, har tiltrukket seg mange skuelystne. Det fikk Mörbylånga kommune til å advare folk mot eksplosjonsfaren som følge av forråtnelsesprosessen. Foto: Jonas Ekströmer / TT / NTB
Knølhvalen som strandet nær Segerstad på Öland, har tiltrukket seg mange skuelystne. Det fikk Mörbylånga kommune til å advare folk mot eksplosjonsfaren som følge av forråtnelsesprosessen. Foto: Jonas Ekströmer / TT / NTB Vis mer
Publisert

En død knølhval har ligget på stranden sørøst på Öland i over en uke og utgjør en eksplosjonsfare. Nå har svensk politi fått i oppdrag å flytte hvalen.

Knølhvalskalven døde trolig av sult eller i en båtkollisjon, ifølge hvalforsker Thomas Lyrholm. Onsdag besluttet Naturvårdsverket at hvalen skal flyttes.

Politiet i Kalmar har fått oppdraget.

– Selve håndteringen består i å forsøke å løfte opp denne hvalen på land og føre den til et anlegg som kan ta hånd om den, sier lokalpolitiets områdesjef Linus Vandrevik til P4 Kalmar.

Når og hvor flyttingen skal skje, er foreløpig ikke klart. Ifølge politiet er det ennå uklart hva slags forfatning hvalen er i, noe som har betydning for flytteprosessen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer