Flytrafikken i Sveits starter gradvis opp igjen

Etter at en teknisk feil stengte det sveitsiske luftrommet i morgentimene onsdag, har flyplassen i Genève gradvis satt i gang flytrafikken igjen.

Flypassasjerer følger med på oppdateringer på flyplassen i Zürich i morgentimene onsdag. En teknisk feil førte til at flytrafikken sto stille, og luftrommet over Sveits ble stengt. Foto: Ennio Leanza / Keystone / AP / NTB
Flypassasjerer følger med på oppdateringer på flyplassen i Zürich i morgentimene onsdag. En teknisk feil førte til at flytrafikken sto stille, og luftrommet over Sveits ble stengt. Foto: Ennio Leanza / Keystone / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Gode nyheter! Flytrafikken har siden klokken 8.30 gradvis startet opp igjen, skriver Genève-flyplassen på Twitter. Det legges til at flere avganger har blitt innstilt, og at passasjerer bes høre med flyselskapene om flyet deres går.

Tidlig onsdag morgen ble all flytrafikk til og fra flyplassene i Genève og Zürich stanset på ubestemt tid, og luftrommet over Sveits ble stengt. Årsaken var en datafeil i lufttrafikkontrollsystemet.

Systemet blir levert av Skyguide, som sier i en pressemelding at de ikke mistenker et dataangrep.

Flyene som skulle lande i Genève og Zürich ble omdirigert til flyplasser i Sveits' naboland, blant annet til byene Lyon, Milano og Wien.

Morgenrushet med fly fra ulike byer i Europa ble berørt, i tillegg til noen tidlige ankomster fra USA. Lufthansas datterselskap Swiss har særlig blitt rammet.

– Vi jobber med å raskt finne løsninger for passasjerene, sa selskapet i en pressemelding.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer