Flytoget reagerer på skyhøye krav fra taxisjåfører: - Ren svindel

Flytoget opplever at flere taxisjåfører kommer med krav de mener er ren svindel. En sjåfør ville ha 8.605 kroner for en tur fra Oslo S til Gardermoen.

Flytoget opplever at flere taxisjåfører fører opp usannsynlig høye beløp på refusjonsskjemaer for taxiturer når passasjerer har blitt nødt til å ta drosje ved togstans. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Flytoget opplever at flere taxisjåfører fører opp usannsynlig høye beløp på refusjonsskjemaer for taxiturer når passasjerer har blitt nødt til å ta drosje ved togstans. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

En annen sjåfør krevde 10.490 kroner for en tur fra Gardermoen til Drammen, mens en tredje ville ha 2.500 kroner ekstra for bagasje, skriver Dagens Næringsliv.

– Dette er blitt mye verre den siste tiden. Flere prøver seg, og det er grunn til å tro at dette har sammenheng med frislippet i taxinæringen i 2020. Vi forsøker så godt vi kan å redusere kostnadene, og da kan vi ikke utbetale slike summer, sier direktør for virksomhetsstyring i Flytoget, Åge Pedersen.

Det er når togene ikke går, ved for eksempel ulykker, at passasjerer kan ta taxi på rekvisisjon fra Flytoget. Da vil Flytoget i ettertid betale taxiregningen. Det er da at flere useriøse aktører prøver seg. Men sjåfører som kommer med usannsynlig høye krav, kan ikke vente å få medhold.

– Jeg sitter med et trettitalls krav fra september som Flytoget ikke kommer til å betale. Mens Oslo Taxi har fastpris til Gardermoen på under 1000 kroner, har enkelte andre sendt krav på over 8600 kroner for den samme turen, sier han til avisen.

Kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i Vy opplyser at selskapet kun har avtaler med operatører med taksameter.

– Vi mottar av og til fakturaer fra taxioperatører som vi trenger nærmere forklaringer på, skriver han i en epost til avisen.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer