Flyselskapene utsetter oppstart av sommerrutene

Både SAS og Norwegian opplyser at det blir færre avganger til utlandet enn planlagt på forsommeren.

Både SAS og Norwegian nedskalerer sommerplanene inntil videre. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Både SAS og Norwegian nedskalerer sommerplanene inntil videre. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Norwegian la i romjulen ut 60 direkteruter fra Norge i sommer. I februar kunngjorde SAS at de skulle åpne 180 ruter fra Skandinavia gjennom våren og sommeren. Utenlandske selskaper som KLM hadde også planer om å øke tilbudet. Det blir det ikke noe av, skriver Aftenposten/E24.

Forlengelsen av det globale reiserådet til 1. juli gjør at både antall ruter og frekvens blir lavere enn det selskapene håpet på for noen få måneder siden.

– Fortsatt er det slik at vi er avhengige av at reiserestriksjonene letter og etterspørselen etter flybilletter tar seg opp, forklarer pressesjef John Eckhoff i SAS.

Norwegian har kvittet seg med to tredjedeler av flåten – fra 140 ned til 51 fly. Det betyr at selskapet ikke vil være tilbake til gammelt nivå, uansett hvilke restriksjoner som gjelder.

– Det er fortsatt usikkerhet rundt hvordan alt utvikler seg. Det innebærer at vi kan være nødt til å justere ruteprogrammet ytterligere, skriver kommunikasjonssjef Charlotte Holmbergh Jacobsson i Norwegian i en epost.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer