Singapore Airlines:

Flyselskap lar gravide flyvertinner beholde jobben

Singapore Airlines skal ikke lenger si opp flyvertinner som blir gravide, opplyser flyselskapet.

FILE PHOTO: Singapore Airlines planes sit on the tarmac at Changi Airport in Singapore November 16, 2021. REUTERS/Caroline Chia/File Photo
FILE PHOTO: Singapore Airlines planes sit on the tarmac at Changi Airport in Singapore November 16, 2021. REUTERS/Caroline Chia/File Photo Vis mer
Publisert

Tidligere har kabinpersonale blitt sagt opp dersom de blir gravide, og selskapets leger erklærte at de ikke var i stand til å fly lenger. De som ønsket å gå tilbake i jobben etter å ha fått barn, måtte søke seg til jobben som vanlig.

Tirsdag uttaler Singapore Airlines at gravide kabinansatte kan søke om å jobbe i en stilling på bakken midlertidig i tre til ni måneder. De vil også få betalt foreldrepermisjon og kan gå tilbake til jobben som kabinansatte igjen etterpå.

Flyselskapet har fått stor kritikk for at det har fortsatt å si opp gravide flyvertinner. Feministiske organisasjoner i Singapore har kalt praksisen «diskriminerende og sexistisk».

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer