Flyr tapte 452 millioner kroner i tredje kvartal

Flyselskapet Flyr tapte 453 millioner kroner i årets tredje kvartal. Nå varsler selskapet at vil forsøke å hente inn 430 millioner kroner i en emisjon.

Flyselskapet Flyr varsler at de vil forsøke å hente inn 430 millioner kroner i en emisjon. Foto: Torstein Bøe / NTB
Flyselskapet Flyr varsler at de vil forsøke å hente inn 430 millioner kroner i en emisjon. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert

Store deler av tapet skyldes valutatap, knyttet til avtaler i amerikanske dollar, kommer det fram av en børsmelding fra selskapet torsdag.

Der meldes det også om et tap på driften (ebit) på 231,7 millioner kroner, og en omsetning på 610,4 millioner.

Nå varsler flyselskapet at de vil forsøke å hente inn 430 millioner kroner i en emisjon.

Flyr opplyser at de tar grep for å redusere pengebruken gjennom vintersesongen, blant annet gjennom å begrense innenlandsrutene til et minimum. Selskapet permitterer også rundt 50 prosent av arbeidsstyrken.

I meldingen skriver selskapet at de forventer at nedgangen i folks kjøpekraft vil føre til lavere etterspørsel. I tillegg påvirkes selskapet av fortsatt høye priser på flydrivstoff.

Planen er fortsatt at selskapet vil gradvis øke rutetilbudet igjen fram mot sommeren og våren 2023.

– Ved å implementere disse grepene, er vi godt posisjonert til å trappe opp med full styrke for den kommende våren og sommeren, sier styreleder Erik G. Braathen i Flyr i børsmeldingen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer