Solskjær-effekt hos SAS og Norwegian

Flyr høyt på norsk fotballjakt

Norske flyselskaper trapper opp for å holde unna i den voldsomme fotballpågangen til Manchester. Flere avganger og større maskiner må til.

SAS har økt kapasiteten på sine flyginger til Manchester. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SAS har økt kapasiteten på sine flyginger til Manchester. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Suget etter Liverpool og Manchester United er gedigent i Norge.

Denne uka spiller begge klubbene hjemme to ganger hver, i Champions League og Premier League. Det er kamper på Anfield og Old Trafford tirsdag, onsdag, lørdag og søndag.

Det betyr tusenvis av nordmenn på farten, de fleste med landing i Manchester.

– Vi har merket en økning i etterspørselen til Manchester, dels på basis av Liverpools gode sesong og nå ikke minst med Ole Gunnar Solskjærs inntreden i Manchester United. Det er et eventyr som mange nordmenn helt åpenbart ønsker å kunne oppleve på nært hold på Old Trafford i Manchester, sier informasjonssjef i SAS Knut Morten Johansen til NTB.

Utvidet

SAS har som respons på den økte etterspørselen økt fra sju til ti ukentlige avganger fra Norge til Manchester, med direkteflyginger fra både Oslo og Bergen.

– Vi har også på flere av avgangene satt inn større flymaskiner enn opprinnelig, og vi kan vel også meddele at stemningen er rimelig god på disse flygingene siden lagene opplever stor suksess om dagen, sier Johansen.

I Norwegian er man inne på samme linje.

– Vi ser en økt etterspørsel etter reiser til Manchester og vurderer fortløpende å sette inn flere avganger, sier senior kommunikasjonsrådgiver Tonje Næss i selskapet til NTB.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer