Ewold Horn

Flyktet etter sju år som gissel på Filippinene - skutt og drept

En nederlandsk statsborger som har vært holdt som gissel i sju år i jungelen på Filippinene, er skutt og drept under et fluktforsøk.

Publisert

Militære myndigheter opplyser at den nederlandske fuglekikkeren Ewold Horn forsøkte å stikke av under et væpnet sammenstøt mellom regjeringsstyrker og opprørerne som holdt ham fanget.

Trefningen fant sted ved byen Patikul i jungelområdet i den sørlige Sulu-provinsen. Minst seks opprørere ble drept under skuddvekslingen, melder en militærtalsmann.

Nederlenderen Horn, en sveitsisk venn og en filippinsk medhjelper ble tatt av geriljaen i 2012 under en ekspedisjon for å finne sjeldne fugler i den nærliggende Tawi Tawi-provinsen.

Filippineren klarte å stikke av like etter kidnappingen i 2012, mens sveitseren kom seg i sikkerhet flere år senere.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.