Flygranskere: Del som falt av skroget på Alaska Airlines-fly, er funnet

I tiden før en del falt av skroget på et Alaska Airlines-fly, fikk piloter tre ganger tilfeller varsler om trykkfeil. Ifølge NTSB er delen funnet.

Verken passasjerer eller besetningsmedlemmer kom til skade da nødutgangen ble revet ut og etterlot et gapende hull mens et fly fra Alaska Airlines var i lufta fredag. Foto: Elizabeth Le / AP / NTB
Verken passasjerer eller besetningsmedlemmer kom til skade da nødutgangen ble revet ut og etterlot et gapende hull mens et fly fra Alaska Airlines var i lufta fredag. Foto: Elizabeth Le / AP / NTB Vis mer
Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Varslene kom 7. desember, 3. januar og 4. januar, ifølge leder Jennifer Homendy i den føderale transportmyndigheten NTSB.

Det er imidlertid ikke klart om det er noen sammenheng mellom at varsellampene lyste og hendelsen der trykket falt raskt. Flyselskapet tok ifølge Homendy en avgjørelse om å begrense flygningene til Hawaii slik at de skulle kunne returnere til en flyplass raskt ved behov.

En rekke flyselskap har måttet sette sine Boeing 737 Max 9-fly på bakken for å gjennomføre en pålagt inspeksjon etter ulykken med et fly fra Alaska Airlines i forrige uke.

Et panel på flyet løsnet og etterlot et gapende hull kort tid etter avgang fra Portland i USA. Flyet returnerte og nødlandet, og verken passasjerer eller besetningsmedlemmer kom til skade i den dramatiske hendelsen.

Boeings toppsjef Dave Calhoun opplyste søndag i en melding til ansatte at håndteringen av saken «er og må være» selskapets fokus.

– Når en så alvorlig ulykke skjer, er det kritisk for oss å jobbe åpent med våre kunder og regulatoriske myndigheter for å forstå og ta tak i årsaken til hendelsen og å sørge for at det ikke skjer igjen, skriver Calhoun.