Flyet krasjet i jungelen for fire uker siden - barna fortsatt i live

Militæret i Colombia sier de tror at fire urfolksbarn som er savnet etter en flyulykke i Amazonas for fire uker siden, fortsatt er i live.

Flyulykken skjedde 1. mai og piloten og barnas mor omkom. Siden ulykken har barna vandret i jungelen. Foto: - / AFP
Flyulykken skjedde 1. mai og piloten og barnas mor omkom. Siden ulykken har barna vandret i jungelen. Foto: - / AFP Vis mer
Publisert

Det yngste barnet er bare 11 måneder gammelt, mens de andre tre er 4, 9 og 13 år. Piloten, en urfolksleder og barnas mor mistet livet da småflyet de satt i, styrtet sørøst i Colombia 1. mai.

Siden ulykken har barna vandret i jungelen, og satellitter har fanget opp spor av ruten deres. Redningsarbeidere har funnet noen av tingene de hadde med seg, samt et overnattingssted og halvspist frukt. I forrige uke fant de et par sko og en bleie.

– Basert på sporene, har vi konkludert med at barna fortsatt er i live. Dersom de var døde, ville det være lett å finne dem, ettersom de ikke ville flyttet på seg, og sporhundene ville funnet dem, sier general Pedro Sánchez, som leder letearbeidet, i et radiointervju.

Rundt 200 soldater og urfolksrepresentanter som kjenner området, finkjemmer et område på 320 kvadratkilometer med tett jungel. Området er noe mindre enn Osterøy i Vestland eller Mjøsa.

Forsvaret har sluppet 10.000 løpesedler der de oppfordrer barns til å holde seg i ro. De eldste barna skal være godt kjent i jungelen.

(©NTB)

Mer om