Annonse

- Flyet har krasjet, det er ingen overlevende

Kuala Lumpur (NTB): Malaysias statsminister sier at det savnede flyet styrtet i Indiahavet, der det sist ble observert vest for den australske byen Perth. Pårørende er varslet om at ingen kan ha overlevd styrten.

Malaysia Airlines har meddelt de pårørende at det ikke er noe håp om å finne noen av de 239 personene som var om bord, i live.

Flyet skal ikke være funnet, men nye analyser utført av britiske etterforskere viser at det savnede flyet fløy langs den sørlige korridoren i Indiahavet, langt fra flyets egentlige rute, opplyste statsminister Najib Razak på en pressekonferanse mandag.

Malaysia Airlines' MH370-flygning tok av fra Kuala Lumpur rett etter midnatt 8. mars og skulle etter planen ha landet i Beijing omtrent seks timer senere. Men maskinen meldte aldri sin ankomst i vietnamesisk luftrom, og siden har flyet og de 227 passasjerene og 12 besetningsmedlemmene vært savnet.

Det antas at flyets kommunikasjonssystem ble slått av med vilje, og at flyet deretter endret kurs og fortsatte å fly i inntil sju timer. Det var fint vær i området, og det ble ikke oppfanget noe nødsignal. (©NTB)