Slår alarm om Wizz Air-smitte:

- Flyene kan være potensielle smitte­bomber

Fem ansatte ble smittet på en uke, men Wizz Air hevder å ha kontroll. Raymond Johansen er uenig og ber helseministeren gripe inn.

Wizz Air begynte å fly innenriks i Norge torsdag i forrige uke. Hittil er fem besetningsmedlemmer i Norge bekreftet smittet av coronaviruset. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Wizz Air begynte å fly innenriks i Norge torsdag i forrige uke. Hittil er fem besetningsmedlemmer i Norge bekreftet smittet av coronaviruset. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert

Fem besetningsmedlemmer i Wizz Air på ruter i Norge har testet positivt på corona.

– Helseministeren må gripe inn, sier Oslos byrådsleder Raymond Johansen.

– Fem av våre besetningsmedlemmer har testet positivt, og tre av dem er allerede på bedringens vei. De to siste vil bli testet på nytt torsdag. Alle er isolert i tråd med norsk regelverk, skriver informasjonsdirektør Andras Rado i Wizz Air i en epost til Dagens Næringsliv.

Det er nå en uke siden selskapet begynte å fly innenriks i Norge med fly og ansatte stasjonert på Oslo lufthavn.

Mye av virksomheten baserer seg på å bruke piloter og kabinansatte fra Polen, der det er mye mer coronasmitte enn i Norge.

Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sier virksomheten i Norge må stenges hvis det er fare for at Wizz Air importerer smitte til Norge.

– Over 100 kommuner i Norge har allerede smitte importert fra Polen. Flyene derfra kan være potensielle smittebomber, og Wizz Air kan være en superspreder, sier Johansen til DN.

Han mener selskapet opptrer uansvarlig.

– Helseministeren må gripe inn overfor Wizz Air. Hvis ikke de kan gi gode svar, må deres forretning i Norge stanses umiddelbart. Vi kan ikke ta slike sjanser, sier Johansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer