Slår alarm om Wizz Air-smitte:

- Flyene kan være potensielle smitte­bomber

Fem ansatte ble smittet på en uke, men Wizz Air hevder å ha kontroll. Raymond Johansen er uenig og ber helseministeren gripe inn.

Wizz Air begynte å fly innenriks i Norge torsdag i forrige uke. Hittil er fem besetningsmedlemmer i Norge bekreftet smittet av coronaviruset. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Wizz Air begynte å fly innenriks i Norge torsdag i forrige uke. Hittil er fem besetningsmedlemmer i Norge bekreftet smittet av coronaviruset. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert

Fem besetningsmedlemmer i Wizz Air på ruter i Norge har testet positivt på corona.

– Helseministeren må gripe inn, sier Oslos byrådsleder Raymond Johansen.

– Fem av våre besetningsmedlemmer har testet positivt, og tre av dem er allerede på bedringens vei. De to siste vil bli testet på nytt torsdag. Alle er isolert i tråd med norsk regelverk, skriver informasjonsdirektør Andras Rado i Wizz Air i en epost til Dagens Næringsliv.

Det er nå en uke siden selskapet begynte å fly innenriks i Norge med fly og ansatte stasjonert på Oslo lufthavn.

Mye av virksomheten baserer seg på å bruke piloter og kabinansatte fra Polen, der det er mye mer coronasmitte enn i Norge.

Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sier virksomheten i Norge må stenges hvis det er fare for at Wizz Air importerer smitte til Norge.

– Over 100 kommuner i Norge har allerede smitte importert fra Polen. Flyene derfra kan være potensielle smittebomber, og Wizz Air kan være en superspreder, sier Johansen til DN.

Han mener selskapet opptrer uansvarlig.

– Helseministeren må gripe inn overfor Wizz Air. Hvis ikke de kan gi gode svar, må deres forretning i Norge stanses umiddelbart. Vi kan ikke ta slike sjanser, sier Johansen.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer