Passasjerer går av flyet fra United Airlines som skjenet av rullebanen etter at dekkene eksploderte under landing. Det ødelagte landingsutstyret skal ha havnet i gresset på Newark Liberty International Airport. Foto: Caroline Craddock / AP / NTB scanpix
Passasjerer går av flyet fra United Airlines som skjenet av rullebanen etter at dekkene eksploderte under landing. Det ødelagte landingsutstyret skal ha havnet i gresset på Newark Liberty International Airport. Foto: Caroline Craddock / AP / NTB scanpix Vis mer

Flyulykke

Fly skled av rullebanen da dekkene eksploderte under landing

Ingen av de 166 passasjerene ble fysisk skadd da United Airlines-fly skled av rullebanen etter landing med punkterte hjul i New Jersey lørdag ettermiddag.

Publisert

Ulykken skjedde klokka 13 lokal tid lørdag. Flyselskapet United Airlines opplyser at flere av dekkene på flyet punkterte under landing. Ingen av de 166 passasjerene ble brakt til sykehus, og de få som skal ha fått småskader skal ha takket nei til medisinsk tilsyn.

– Foreløpig ser det ut til at dekkene på hovedlandingsutstyret på venstre side eksploderte mens flyet landet, og Boeing 757-flyet dreide til venstre, skriver den amerikanske luftfartsmyndigheten FAA i en pressemelding lørdag.

Passasjerflyet skjenet til siden av rullebanen ved den internasjonale flyplassen Newark Liberty i New Jersey, mens det ødelagte landingsutstyret havnet i gresset. Oppryddingsarbeidet medførte store forsinkelser, opplyser FAA ifølge CNN.

Ifølge Reuters var hele 400 flyavganger og -ankomster inn og ut av flyplassen i Newark enten kansellert eller forsinket i de neste fem timene, ifølge data fra Flightaware.com. Ifølge talspersoner ved lufthavnen vil tallet stige.

Skadeomfanget på flyet er ennå ikke vurdert.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.