Flotte høstferiedager kommende helg

Det blir skikkelig vått på Sørlandet og Østlandet, men i resten av landet blir det et knallvær til helgen – noen steder over 20 grader.

Høstfarger i fjellet. Det blir vind, men tørt og fint vær med sol i store deler av Vestlandet, Midt-Norge og i nord denne helgen. Foto: Paul Kleiven / NTB
Høstfarger i fjellet. Det blir vind, men tørt og fint vær med sol i store deler av Vestlandet, Midt-Norge og i nord denne helgen. Foto: Paul Kleiven / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er østavind og lavtrykk som sikrer godværet mange steder i landet kommende helg.

Unntaket er for Østlandet og Sørlandet som må forberede seg på regn og grått vær. Særlig i de vestlige områdene på Østlandet. Søndag blir det nedbør over hele Østlandet. Særlig i Agder og Telemark blir det veldig vått.

– Det blir også mye vind, spesielt på Sørlandet og langs hele kysten. Fredag og lørdag blir det opp til stiv kuling, som søndag kan bli til sterk kuling, sier statsmeteorolog Magni Svanevik i Meteorologisk institutt.

Fin-vær

Samtidig kan Vestlandet, Midt-Norge og nord forberede seg på en fin start på sine høstferier. Det blir mye sol og tørt, men også mye vind her.

Ved kysten av Rogaland og i fjellet er det ventet at det blåser kuling på fredagen. Det blir grått i østlige fjellområdene her, men når du kommer over på vest i fjellområdet, blir det fint.

-Når du har østavind, får du føneffekt på vestsiden av fjellet, sier meteorologen.

Det blir varmere på Vestlandet enn Østlandet. I Bergen blir det lett 18 grader i løpet av helgen. Rundt Møre og Romsdal, der man ofte for god effekt av østvinden, blir det over 20 grader noen steder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer