Florida innfører omstridt lov om seksualundervisning

Florida-guvernør Ron DeSantis har signert et lovforslag som forbyr undervisning om seksuell legning og kjønnsidentitet fra barnehage til og med 3. klasse.

Floridas guvernør Ron DeSantis er en splittende figur i USA som følge av sine svært konservative synspunkt. Han er pekt ut av mange som en mulig presidentkandidat for republikanerne i 2024. Foto: John Raoux / AP / NTB.
Floridas guvernør Ron DeSantis er en splittende figur i USA som følge av sine svært konservative synspunkt. Han er pekt ut av mange som en mulig presidentkandidat for republikanerne i 2024. Foto: John Raoux / AP / NTB. Vis mer
Publisert

– Vi vil sørge for at foreldre kan sende barna sine til skolen for å få en utdannelse, ikke en indoktrinering, sa DeSantis før han mandag signerte lovforslaget foran en plakat det sto «Beskytt barna. Støtt foreldrene».

Lovforslaget har ført delstaten og guvernør DeSantis, som luftes som en potensiell presidentkandidat for republikanerne i 2024, inn i fremre rekke i en av USAs såkalte kulturkriger. Lhbt-aktivister, studenter, demokrater, filmindustrien og Det hvite hus er blant dem som har fordømt lovforslaget.

DeSantis og republikanere har gjentatte ganger sagt at tiltaket er rimelig og at foreldre, ikke lærere, bør ta opp temaer om seksuell legning og kjønnsidentitet med barna sine.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer