Flomtoppen i Lågen er nådd - Mjøsa vokser videre

Flomtoppen i Lågen er nådd, mens Mjøsa er ventet å nå toppen først mot slutten av helgen. – Det verste er over i Gudbrandsdalen, sier NVE.

Halmballer, trær og skrap har kommet flytende med elven Lågen og ut i nordenden av Mjøsa ved Lillehammer etter Hans sine herjinger. Foto: Geir Olsen / NTB
Halmballer, trær og skrap har kommet flytende med elven Lågen og ut i nordenden av Mjøsa ved Lillehammer etter Hans sine herjinger. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Hydrolog Per Glad i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) forteller til Gudbrandsdølen Dagningen at flomtoppen i Gudbrandsdalslågen ser ut til å være nådd. Lågen og sidevassdragene har stort sett blitt mindre natt til torsdag.

– Det er stort sett på retur, så man kan si at flomtoppen er nådd i Gudbrandsdalen. Nå er det heller ikke ventet noe særlig nedbør det neste døgnet, og det ser ut til at det verste kan være over, sier hydrologen til GD ved 5.30-tiden torsdag morgen.

Onsdag var vannstanden i Gudbrandsdalslågen tre meter høyere enn før ekstremværet Hans feiet innover Innlandet mandag.

Vannet flytter seg nedover, og fremdeles er det en god stund til flomtoppen er nådd i Mjøsa.

– Vår siste prognose viser at flomtoppen i Mjøsa er ventet søndag eller mandag, sier hydrologen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer