Flom av boliger til leie i Oslo

Det flommer over av boliger for leie i Oslo etter at folk ikke får solgt. – Økningen er på 50 til 70 prosent sammenlignet med i fjor, ifølge utleiesjef.

Onsdag var det hele 2.140 boliger annonsert for leie på Finn i Oslo. Det er mye for årstiden. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Onsdag var det hele 2.140 boliger annonsert for leie på Finn i Oslo. Det er mye for årstiden. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Økningen i antallet utleieannonser er på mellom 50 og 70 prosent de siste seks ukene sammenlignet med de samme ukene i fjor, sier adm. direktør Christian Rasmussen hos utleieplattformen Hybel til Finansavisen.

Til sammen har det vært 1.767 boliger annonsert på Hybel i perioden, mot 1.143 i samme periode i fjor. Det gir en snittvekst på 55 prosent.

Av boligene i Oslo som hadde visning forrige helg, ble kun 38 prosent solgt, noe som er rekordlavt. Flere selgere har derfor valgt å leie ut boligene sine for en periode, i håp om bedre tider.

Onsdag var det hele 2.140 boliger annonsert for leie på Finn i Oslo. Det er en oppgang på 41 prosent fra samme dag i fjor, ifølge tall fra markedsplassen.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer