Flere utbrudd av ringorm blant storfe: – Alvorlig

Det er påvist soppinfeksjonen ringorm på flere storfebesetninger i Trøndelag, opplyser Mattilsynet. De jobber videre med smittesporing.

Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB
Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke opplyste tilsynet at det var påvist ringorm i tre storfebesetninger i Verdal. Nå er det altså utbrudd i flere kommuner, men nøyaktig antall oppgis ikke i pressemeldingen.

– Mattilsynet vurderer situasjonen som alvorlig i den forstand at det fører til økte kostnader for berørte dyreholdere og ressursbruk for de som er involvert i forbindelse med håndtering og sanering. Det har også konsekvenser for kjøp og salg av livdyr og bruk av fellesbeiter og felles transportvogner, skriver tilsynet.

De ber alle som holder storfe, holde seg oppdatert om situasjonen på tilsynets nettsider

Ringorm er en type soppinfeksjon i huden hos pattedyr. Ringorm hos storfe og hos pelsdyr er en sykdom på nasjonal liste 2, noe som vil si at den er alvorlig, og systematisk bekjempelse er påkrevd for å kontrollere sykdommen.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer