7.589 tilfeller av tyveri og grovt tyveri i norske butikker ble anmeldt i fjor. I Oslo ble 10 prosent av sakene henlagt på grunn av manglende saksbehandlingskapasitet i politiet, ifølge handels- og tjenestenæringens hovedorganisasjon Virke.
I Agder og Innlandet blir 4 prosent av sakene henlagt grunnet manglende kapasitet.

Ny pågripelse etter tyveri av gulltoalett på Churchills fødested
− Hele 13 prosent av de sysselsatte i Norge jobber i varehandelen. Dette understreker alvoret i at så mye av kriminaliteten mot næringen blir henlagt, sier seniorrådgiver for sikkerhet Thor Martin Bjerke i Virke.
Fra 2017 til 2018 har anmeldelsene av tyverier og grove tyverier økt med hele 57 prosent i Møre og Romsdal. I tillegg har det vært en økning på over 30 prosent av mindre butikktyverier. Bjerke kaller økningen dramatisk.
– Den er så stor at man kan stille spørsmål ved om den er en kombinasjon av en økning i kriminalitet og at varehandelen anmelder flere forhold. Uansett må dette tas tak i snarest, sier han.
Tyverier for over 2.000 kroner fra en butikk eller salgssted defineres i SSBs statistikk som et tyveri. Tyverier for over 100.000 kroner eller tyverier som anses som organisert, defineres som grovt tyveri.
(©NTB)

Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.