Vis mer

Flere tusen må betale mer i egenandel

Nye regler fører til at flere tusen pasienter må betale langt mer i egenandel for behandling ved sykehus.

(upublisert) Opprettet
Ifølge Bergens Tidende får sykehusene ikke lenger lov til å legge inn pasienter og deretter sende dem hjem på permisjon.

Det betyr at pasienter som skal behandles over flere dager, men som ikke nødvendigvis trenger å legges inn, må betale egenandel for hver gang de er innom sykehuset.

En av dem som rammes er 26 år gamle Susanne Silseth. Hun har en kronisk sykdom og må tidvis inn til Haukeland universitetssjukehus for behandling over fem dager. Tidligere ble behandlingen regnet som ett sykehusopphold, men nå må hun velge å bli innlagt på sykehuset dersom hun skal slippe å betale ny egenandel på 320 kroner for hver dag.

– Jeg har jo ikke lyst til å sove her på sykehuset. Sykehussengene trenger de vel til virkelig syke pasienter, sier hun.

Spesialrådgiver August Bakke ved sykehuset forklarer at endringen skyldes en justering gjort av Helsedirektoratet. Han påpeker at det finnes et tak på 2.185 kroner for egenandeler.

– Egenandelstaket er ikke hevet. Om man når det i januar eller oktober betyr vel ikke så mye. Dessuten er den en fordel for pasientene at polikliniske konsultasjoner kan gi rett til transport til og fra sykehuset. Det har man ikke rett på om man er innlagt og får permisjon. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.