Flere tusen kan bli evakuert i forbindelse med skogbrannen på Sotra

Rundt 500 mennesker er evakuert etter brannen i vegetasjonen på Sotra i Øygarden, men antallet kan stige til flere tusen, bekrefter brannvesenet.

Bergen 20210603. Brannen i vegetasjonen p Sotra i ygarden kommune har spredd seg. Et helt boligfelt er evakuert.Foto: Marit Hommedal / NTB
Bergen 20210603. Brannen i vegetasjonen p Sotra i ygarden kommune har spredd seg. Et helt boligfelt er evakuert.Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Omfanget kan dreie seg om flere tusen, men til nå snakker politiet om 500 evakuerte, sier Jarl Hestad ved 110-sentralen Vest til NTB klokken 19.50.

– Vi har god oversikt over brannen, men vi har ikke klart å hindre spredning. Den har spredd seg inn mot et boligfelt, og vi har fått brann i et bolighus, sa han til NTB like før klokken 19.

En drøy time senere hadde brannmannskapene fortsatt ikke kontroll.

Brannen i vegetasjonen på Sotra i Øygarden har spredd seg til bebyggelse. Politiet ber beboere i Ågotnes-området bes gjøre seg klar for evakuering.

Kritisk fase

– Er det en fare for at brannen kan spre seg til ytterligere bebyggelse?

– Det er alltid en fare så lenge det brenner. Det er det vi forsøker å forhindre, sier Hestad.

– Nå er vi virkelig i en kritisk fase med tanke på om vi klarer å stoppe denne brannen før det går helt galt, sa vaktkommandør Ronald Drotningsvik ved 110-sentralen til Bergensavisen klokka 18.15.

Hestad sier det er det snakk om kvadratkilometer når han anslår hvor stort område som brenner.

Uklar årsak

På Twitter skriver Vest politidistrikt de ønsker at beboere på Maggevarden og Valderhaug evakuerer og møtes på fotballbanen på Ågotnes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer