Flere trafikkuhell etter sesongens første snøfall i Sør-Norge

Snøen meldte sin ankomst i høyereliggende strøk flere steder på Sør- og Østlandet natt til tirsdag, og det er meldt om flere hendelser i trafikken.

Snøen la seg på E18 i Asker tirsdag morgen. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Snøen la seg på E18 i Asker tirsdag morgen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag ble det sendt ut farevarsel for snø i store deler av Sør-Norge natt til tirsdag, og tirsdag morgen var det kaldt og hvitt flere steder.

Vegvesenets kameraer viste i morgentimene at det var snø på veiene blant annet ved Oslo lufthavn, Djupdalen i Skedsmo, Darbu i Øvre Eiker, Lierskogen i Lier og på Skui i Bærum.

Øst politidistrikt melder at de tirsdag morgen har fått inn flere meldinger om trafikkuhell på Romerike. Blant annet har det vært hendelser der biler har kjørt inn i autovernet, gjerder og lyktestolper.

Mer snø på mindre veier

– Politiet anmoder alle om å kjøre etter forholdene, og ta på vinterdekk før du kjører hvis forholdene der du er krever det, lyder oppfordringen.

På Bøverbru i Vestre Toten kommune kjørte en bil inn i et postkassestativ, og i Elverum kjørte en bil ut av veien. Ifølge Innlandet politidistrikt var det glatt veibane begge steder.

Trafikkoperatør Anne Hårstad ved Vegtrafikksentralen Øst opplyste like før klokka 8 at det ikke er noe særlig snø i Oslo og et stykke sørover, men at snøen har skapt mer problemer for eksempel nordover langs E6. Det er også mer snø på de mindre veiene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer