Flere storbanker hever boliglånsrenten

Flere banker har mandag økt boliglånsrenten etter forrige ukes renteheving. Både KLP, DNB og Nordea hever boligrenten med inntil 0,25 prosentpoeng.

Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Utviklingen i pengemarkedsrenten har vært økende over tid, og Norges Bank har igjen hevet styringsrenten. Som følge av dette har vi besluttet å øke rentene på boliglån og på innskudd, sier Randi Marjamaa, leder for personmarked i Nordea Norge.

Rentesatsene på boliglån økes med inntil 0,25 prosentpoeng. Tilsvarende økes rentene på innskudd med inntil 0,25 prosentpoeng. Nye rentesatser for eksisterende lån vil gjelde fra 20. desember, opplyser Banken.

Tidligere mandag ble det kjent at også DNB og KLP gjør en tilsvarende renteøkning. Begge peker på samme årsak som Nordea.

– Med bakgrunn i Norges Banks beslutning om å heve styringsrenten med 0,25 prosentpoeng på rentemøtet 3. november, har DNB besluttet å øke renten på boliglån og innskudd med inntil 0,25 prosentpoeng, sier Ingjerd Blekeli Spiten, leder for personmarked i DNB i en børsmelding.

– Høyere styringsrente fra Norges Bank og forventninger om ytterligere økning, bidrar til høyere innlånskostnader for oss. Derfor øker vi renten på boliglån og bankinnskudd, sier Jorunn Ygre Storjohann, som er direktør for personmarkedet i KLP Banken.

Mer om