Flere skyteepisoder i Oslo: - Vi har stor forståelse for reaksjonene rundt dette

Det har vært flere skytinger i Oslo den siste tiden. Det bekymrer også politiet.

Grete Lien Metlid informerer om skyteepisoden på Brynseng mandag kveld, og generelt om siste ukers hendelser i Oslo.– Det har vært flere skyteepisoder i Oslo den siste tiden. Det er noe som skaper uro og bekymring, også for oss., sa Metlid. Foto: Ali Zare / NTB
Grete Lien Metlid informerer om skyteepisoden på Brynseng mandag kveld, og generelt om siste ukers hendelser i Oslo.– Det har vært flere skyteepisoder i Oslo den siste tiden. Det er noe som skaper uro og bekymring, også for oss., sa Metlid. Foto: Ali Zare / NTB Vis mer
Publisert

Det sier leder for etterforskning og etterretning i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, under på en pressekonferanse fredag morgen i forbindelse med skyteepisoden på Mortensrud torsdag kveld.

– Vi har stor forståelse for reaksjonene rundt dette, la Metlid til, men påpekte også at det er pågripelser i de fleste sakene.

Sju personer har blitt skutt på sju uker i Oslo:

Søndag 15. august ble to unge gutter skutt i en T-banevogn ved Skøyenåsen T-banestasjon. En av dem ble alvorlig skadd. Gjerningsmannen er pågrepet.

Onsdag 25. august ble to menn skutt ved en oppgang på Trosterud. Begge havnet på sykehus. Per nå har ikke politiet noen mistenkte i saken.

Mandag 30. august ble en mann i 20-årene skutt og skadd ved Brynseng T-banestasjon. En mann i 20-årene ble pågrepet.

Lørdag 2. oktober ble en mann ble alvorlig skadd i en skyteepisode i Vika i Oslo. Der ble en tredje person pågrepet torsdag.

Torsdag kveld, 7. oktober, er en mann i 20-årene svært kritisk skadd etter å ha blitt skutt ved Lofsrud skole på Mortensrud. Politiet hadde fredag morgen ikke pågrepet noen i forbindelse med saken.

Oslo-politiet sier at de tar skytingene på alvor, men ser ingen sammenheng mellom dem.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer