Flere pendlerdokumenter borte fra Stortinget

Flere sentrale dokumenter om pendlerbolig er enten slettet eller på annen måte forsvunnet fra Stortingets arkiver. Jussprofessor mener det er alvorlig.

Flere dokumenter relatert til pendlerboliger er forsvunnet fra Stortingets arkiv, enten fordi de er slettet eller blitt borte på annet vis. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Flere dokumenter relatert til pendlerboliger er forsvunnet fra Stortingets arkiv, enten fordi de er slettet eller blitt borte på annet vis. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Stortingets reglement sier at alle representanter skal rapportere om sine boligforhold én gang i året. Administrasjonen har likevel problemer med å legge fram flere av disse dokumentene, skriver Aftenposten.

Avisen har flere ganger i høst bedt om skjemaer som gjelder Eva Kristin Hansen (Ap), men ikke fått svar fra Stortingets administrasjon.

Hansens advokat John Christian Elden har også bedt om disse dokumentene. Han har fått noen, men ikke alt han har bedt om. Han mener de ikke eksistere lenger.

Andre skjemaer er blitt borte fra arkivene på annet vis.

«Søknaden er slettet», skriver Stortinget om to av Kjell Inge Ropstads pendlerbolig-søknader. Dette skal ha skjedd i forbindelse med overgang til et nytt saksbehandlingssystem for flere år siden, ifølge Aftenposten.

– Disse skjemaene kan få noen dømt for forsettlig bedrageri. I ytterste konsekvens kan det føre til fengselsstraff. Det er derfor avgjørende at disse dokumentene blir funnet, sier Hans Fredrik Marthinussen, jussprofessor ved Universitetet i Bergen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer