Flere pågrepet i nye opptøyer i Sverige - skole og biler i brann

Natt til mandag var det nye opptøyer i bydelen Rosengård i Malmö. Politiet ble møtt av steinkastende ungdommer, og en skole og flere biler ble påtent.

Flere politipatruljer rykket søndag kveld ut til Ramels väg i bydelen Rosengård i Malmö for å håndtere nye opptøyer. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB
Flere politipatruljer rykket søndag kveld ut til Ramels väg i bydelen Rosengård i Malmö for å håndtere nye opptøyer. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Så langt er 26 personer pågrepet: 18 i Linköping og åtte i Norrköping, skriver politiet i en pressemelding mandag morgen.

Uroen startet i 23-tiden søndag. Da samlet mye folk seg i Ramels väg i Malmö-bydelen, og flere branner ble påsatt. Politiet rykket ut med flere patruljer for å forsøke å spre den hissige folkemengden.

Til avisen Sydsvenskan sa politiet at det var snakk om rundt hundre personer, hovedsakelig ungdommer, som kastet stein mot patruljene. De svarte med å bruke tåregass, opplyser politiet.

– Flere personer har satt fyr på bildekk, søppeldunker og annet rusk, og folk har til og med dratt med seg tilhengere fra en bensinstasjon og satt fyr på dem, sier pressetalsperson Patric Fors i Politiregion sør til nyhetsbyrået TT.

Skolebrann

Like etter klokken 00.30 ble også en skole stukket i brann. Politiet sier de sikret området slik at brannmannskaper kunne ta seg fram.

– Det var en ganske stor brann på Rosengårdsskolan, og vi måtte eskortere inn brannvesenet slik at de fikk slukket brannen. Det er uklart hvor mye av skolen som er ødelagt, opplyste Fors i 3.30-tiden.

Situasjonen roet seg i løpet av natta, men det ble meldt om mindre branner andre steder i Rosengård. Brannvesenet har ikke kunnet rykke ut til alle brannene fordi det ikke er trygt. Branner i biler, skur og konteinere der det ikke var spredningsfare ble dermed ikke slukket.

Ingen skadd

Det har ikke kommet meldinger om skadde i opptøyene, som politiet omtaler som voldsomme.

– Så vidt jeg vet skal ingen ha blitt skadd, verken politi eller steinkastende ungdom. Senere mandag vil vi ha et klarere bilde av hvor mange som er pågrepet og innbrakt av politiet, sier Fors.

Flere patruljer forble i området gjennom natten i tilfelle nye opptøyer blusset opp.

Koranbrenning

Også lørdag kveld og natt til søndag kom det til opptøyer i Malmö-bydelen der det ble kastet stein og brannbomber mot politiet. En buss og flere biler ble påtent.

Den omstridte danske politikeren og høyreekstremisten Rasmus Paludan har de siste dagene planlagt og gjennomført flere koranbrenninger i Sverige. I den forbindelse har det vært en rekke sammenstøt mellom politiet og motdemonstranter.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer