Flere overlever lunge- og brystkreft i Norge

Sjansene for å overleve lunge- eller brystkreft blir stadig større. På ti år er tallene nær doblet, viser tall fra Helsedirektoratet.

– Dette er en gledelig utvikling og motivasjon til å fortette det gode arbeidet som gjøres, sier helsedirektør Bjørn Guldvog. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
– Dette er en gledelig utvikling og motivasjon til å fortette det gode arbeidet som gjøres, sier helsedirektør Bjørn Guldvog. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

For kvinner diagnostisert med lungekreft i 2019 er estimert fem års relativ overlevelse 29,2 prosent, en økning fra 15,5 prosent i 2009. For menn var tilsvarende tall 22,8 og 11,5 prosent.

– Dette er en gledelig utvikling og motivasjon til å fortette det gode arbeidet som gjøres, slik at vi kan øke overlevelsen også innenfor andre kreftformer, sier helsedirektør Bjørn Guldvog i en pressemelding.

Også for brystkreft er det økning, fra 88 prosent i 2009 til 92 prosent i 2019.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer