Flere omkom i togulykke i Tyskland

Minst fire mennesker omkom og flere ble skadd da et regionstog sporet av nær Burgrain ved Garmisch-Partenkirchen i Tyskland, opplyser politiet.

En rekke nødetater og redningsarbeidere jobber på stedet der et tog sporet av i Garmisch-Partenkirchen fredag. Foto: Josef Hornsteiner / DPA / AP / NTB
En rekke nødetater og redningsarbeidere jobber på stedet der et tog sporet av i Garmisch-Partenkirchen fredag. Foto: Josef Hornsteiner / DPA / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

De første meldingene om ulykken kom i 12.20-tiden fredag, melder nettavisen Focus.de. Toget var på vei til München.

– I en alvorlig togulykke omkom det tre personer, og et ukjent antall passasjerer ble skadd, skriver politiet i en uttalelse. Senere opplyste politiet at en fjerde person også var død.

Lokalavisen GAP-Tagblatt melder at minst 60 personer skal være skadd, 16 av dem alvorlig. Mange av passasjerene oppgis å være skoleelever og studenter.

Ifølge talspersonen var toget ganske fullt da det sporet av. Flere vogner falt ned i en skråning ved siden av jernbaneskinnene.

Garmisch-Partenkirchen ligger sør for München i delstaten Bayern, nær grensen til Østerrike. Flere redningshelikoptre er sendt fra Tyrol-regionen i Østerrike for å bidra ved ulykkesstedet.

I slutten av juni blir Schloss Elmau, rundt elleve kilometer fra Garmisch-Partenkirchen, vertssted for et toppmøte i G7-landene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer