Flere omkom i flystyrt i Hellas - farlige materialer om bord

Åtte personer mistet livet da et transportfly med farlige materialer om bord styrtet nordøst i Hellas lørdag.

Flammer fra vrakstedet i Kavala-regionen nord i Hellas. Foto: Ilias Kotsireas / InTime News / AP / NTB
Flammer fra vrakstedet i Kavala-regionen nord i Hellas. Foto: Ilias Kotsireas / InTime News / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alle om bord på Antonov An-12-flyet døde i ulykken nær byen Kavala, opplyser greske medier. Ukrainas utenriksdepartement opplyser at alle de omkomne var ukrainske statsborgere.

Statlige medier meldt om giftig røyk på ulykkesstedet fra 12 tonn med «giftig materiale» om bord. Beboere i området fikk beskjed om å holde dører og vinduer lukket

Den lokale ordføreren Filippos Anastasiadis sier det trolig var ammunisjon i lasten. Han sier til kringkasteren ERT at det verken var kjemikalier eller kjernefysisk materiale i lasten. Forsvaret ble kalt ut til ulykkesstedet, legger han til.

Flyet var operert av frakteselskapet Meridian, kom fra Serbia og var på vei til Jordan. Besetningen ba om å få nødlande på Kavala-flyplassen på grunn av problemer med en motor, men kom aldri fram dit. Det styrtet rundt 40 kilometer fra flyplassen.

Bilder tatt med mobiltelefoner viser at det brant i flyet før det styrtet lørdag kveld. Strømmen gikk også etter at flyet skal ha revet ned flere ledninger. Det skal også ha vært nær ved å treffe noen hus da det styrtet.

Mange brann-, politi- og redningsfolk ble sendt til stedet, men måtte trekke seg unna på grunn av flere eksplosjoner og den kraftige brannen som oppsto etter ulykken. Eksplosjonene fortsatte i to timer.

Journalister og publikum ble også bedt om å trekke seg unna. En brannmann forklarte til ERT at de ventet på spesialmannskaper, og at to kolleger var ført til sykehus med pustevansker.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer