Flere offentlige aktører tar forholdsregler etter globalt sikkerhetsproblem

En sårbarhet i et populært programvareverktøy har skapt problemer for aktører i hele verden. I Norge har flere offentlige portaler tatt sine forholdsregler.

Altinn er blant tjenestene som har problemer etter at det ble oppdaget et sikkerhetshull i et loggverktøy. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
Altinn er blant tjenestene som har problemer etter at det ble oppdaget et sikkerhetshull i et loggverktøy. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Siden fredag kveld har det vært problemer hos Brønnøysundregistrene, skriver Dagens Næringsliv.

Altinn skriver på sine nettsider at grunn av en sårbarhet i systemer som benyttes over hele verden, har måttet deaktivere søket i Altinn (før innlogging).

– Søket vil fungere igjen så snart vi har fått på plass en sikkerhetsoppdatering.

Bakgrunnen er at systemene deres må oppdateres for å ta unna for et sikkerhetshull som har skapt store problemer for nettaktører siden det først ble oppdaget 9. desember.

Sårbarheten er i det Java-baserte loggverktøyet Apache Log4j, som brukes av mange Java-baserte applikasjoner og tjenester. Nasjonalt cybersikkerhetssenter (NCSC) anbefaler berørte virksomheter om umiddelbart å oppdatere Log4j.

Det er ikke kjent når de offentlige portalene er ferdige med å oppdatere systemene sine. Først når det skjer, vil tjenestene være fullt tilgjengelige igjen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer