Flere nye bygg har rast ned i skredgropen i Gjerdrum

Det plutselige væromslaget har ført til at flere nye bygninger har rast ned i skredgropen i Gjerdrum, eller henger over kanten.

Flere bygg har rast ned i skredgropen i Gjerdrum, eller henger over kanten. Foto: POOL Anders Martinsen, UAS Norway / NTB
Flere bygg har rast ned i skredgropen i Gjerdrum, eller henger over kanten. Foto: POOL Anders Martinsen, UAS Norway / NTB Vis mer
Publisert

Det er væromslaget som har ført til økt aktivitet i skredgropen på Ask i Gjerdrum kommune, skriver Romerikes Blad.

– Det varme været bremser ikke akkurat opp prosessen med ytterligere utglidninger. Det som nå skjer, er som forventet. Det vil helt sikkert skje enda flere utglidninger utover våren, sier sikringsteknisk fagansvarlig Paul Christen Røhr i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) til avisen.

Politioverbetjent Anders Mansaas, som leder søket etter den siste savnede etter leirskredet, sier det ikke har vært aktivitet fra politiet i områdene de siste dagene, men at det nå planlegges nye befaringer i skredområdet.

– Vi vil komme oss inn for å få et nytt overblikk. At snøen er borte, gir oss bedre visualitet. Samtidig skal hundene nå ha et bedre luktbilde etter hvert som telen forsvinner. Samtidig pågår etterforskningen for fullt, sier Mansaas.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer