Flere mennesker omkom i Middelhavet

I løpet av natten har over 1.000 mennesker forsøkt å krysse Middelhavet med båt. Flere er døde, og rundt 700 personer er reddet av italienske kystvakter.

Redningsarbeidere fra hjelpeorganisasjonen SeaWatch 3 gir redningsvester til 108 mennesker i havsnød utenfor kysten av Italia lørdag kveld. Foto: Nora Boerding / Sea-Watch via AP / NTB
Redningsarbeidere fra hjelpeorganisasjonen SeaWatch 3 gir redningsvester til 108 mennesker i havsnød utenfor kysten av Italia lørdag kveld. Foto: Nora Boerding / Sea-Watch via AP / NTB Vis mer
Publisert

Det ble iverksatt flere større redningsaksjoner utenfor kysten av Italia natt til søndag, da flere båter med flyktninger og migranter støtte på problemer til havs.

Ifølge den italienske kystvakten er fem mennesker bekreftet omkommet etter at de fant en fiskebåt drivende til sjøs utenfor kysten av Calabria sør i Italia.

Over 600 mennesker ble reddet fra båten og brakt til et mottakssenter på øya Sicilia. Ifølge menneskerettighetsorganisasjoner ankom over 1.100 migranter og flyktninger Italia ved ulike havner natt til søndag.

Mottakssenteret på øya Lampedusa er overfylt etter at 522 mennesker kom til øya lørdag kveld, ifølge italienske medier. Det befinner seg over 1.200 personer på mottakssenteret til tross for en makskapasitet på 250–300 personer.

Flere av båtene som fikk havsnød lørdag kom fra kysten av Tunisia og Libya, som er transittland for mange som håper å ta seg til Europa.

Mellom 1. januar og 22. juli ankom 34.000 mennesker til Italia via Middelhavet, sammenlignet med 25.000 i samme periode i 2021 og 10.900 i 2020, ifølge Italias innenriksdepartement.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer