Nasjonale tiltak

Flere lettelser: Her er tiltakene som gjelder fra i dag

Torsdag gikk Norge inn i trinn 2 av gjenåpningen etter koronapandemien. Nå kan flere samles, og man kan ta seg en pils helt fram til midnatt.

Onsdag åpnet utesteder i Oslo etter å ha vært stengt siden november. Vennegjengen f.v.: Jan Øyvind Carlsen, Per Inge Slemmen, Trude Mwahisu og May Pedersen nyter øl og mat på Per på Hjørnet i Oslo sentrum. Nasjonalt åpnes det nå for skjenking fram til midnatt. I Oslo er det lov med skjenking fram til kl. 22. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Onsdag åpnet utesteder i Oslo etter å ha vært stengt siden november. Vennegjengen f.v.: Jan Øyvind Carlsen, Per Inge Slemmen, Trude Mwahisu og May Pedersen nyter øl og mat på Per på Hjørnet i Oslo sentrum. Nasjonalt åpnes det nå for skjenking fram til midnatt. I Oslo er det lov med skjenking fram til kl. 22. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Trinn 2 vil også åpne for mer reising innenlands, flere besøkende i hjemmet og samling av større grupper.

Det er en klar oppfordring til å møtes utendørs, og ikke ha besøk av flere enn ti gjester, men dersom alle gjestene kommer fra samme husstand, kan man være flere. Ved besøk hjemme regnes ikke beskyttede med i antallsbegrensningen, men kravet om at man må kunne holde avstand gjelder uansett.

Det er flere forskjellige begrensninger for private og offentlige arrangementer. Blant annet tillates det inntil 20 personer inne og 30 personer ute på offentlig sted eller i leide/lånte lokaler for private arrangementer.

For offentlige arrangementer er grensen maksimalt 50 personer uten faste, tilviste sitteplasser. Med faste, tilviste plasser er grensen 200 personer.

Øl til midnatt

Mange har sett fram til å ta seg en øl uten å få servert en middag til pilsen. Fra torsdag er det nå innslipps- og skjenkestopp klokken 24, og det er ikke lenger krav om matservering. Men serveringsstedene har flere krav til smitteverntiltak.

Det er også lettelser for innenlandsreiser. De som ikke er beskyttet, oppfordres til å være ekstra forsiktige og planlegge reisen slik at man i størst mulig grad unngår smittespredning mellom steder. Dette vil særlig være viktig for personer som reiser fra områder med høyt smittepress.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer