Flere land stenger grensene

Japan gjeninnfører den strenge grensekontrollen og nekter alle utenlandske tilreisende adgang på grunn av den nye coronavarianten omikron. Også Filippinene stenger for turister.

Tokyo. (Foto: AP/NTB)
Tokyo. (Foto: AP/NTB) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De skjerpede innreisereglene i Japan som ble kunngjort mandag, kommer få uker etter at reglene ble lempet på.

– Vi vil forby innreise for utlendinger fra hele verden fra og med 30. november, sa statsminister Fumio Kishida på en pressekonferanse.

Avgjørelsen setter til side ordningen som åpnet for at forretningsreisende på korte besøk, utenlandske studenter og arbeidere fikk komme inn i landet.

Japan innførte i helgen karantenekrav for reisende fra Sør-Afrika og åtte andre land. Mandag opplyste Kishida at det også innføres karantenekrav for reisende fra 14 land der virusvarianten er oppdaget.

Filippinene stenger for turister

I forrige uke kunngjorde Filippinene at de ville åpne grensene for turister, men på grunn av omikronvarianten blir denne avgjørelsen midlertidig stanset.

Turister skulle få slippe inn fra 1. desember, men risikoen for å slippe inn den nye varianten i et land der mesteparten av befolkningen er uvaksinert, førte til at helsemyndighetene snudde.

Turisme er en viktig næring for den filippinske økonomien og utgjorde nær 13 prosent av bruttonasjonalprodukt (BNP) i 2019. Den gang var det nærmere åtte millioner turister som besøkte landet. I fjor falt tallene til 5,4 prosent av BNP og 1,48 millioner turister.

Drøyt en tredel av Filippinenes 110 millioner innbyggere er vaksinert.

Australia vurderer også å gjøre om planlagte lempelser på grenserestriksjoner, mens Israel har stengt grensa for alle utlendinger.

(©NTB)

(©NTB)

Mer om