Flere land stanser støtte til FN-organisasjon for palestinere

USA, Canada og Australia stanser inntil videre støtten til UNRWA etter mistanke om at ansatte i FN-organisasjonen deltok i angrepet på Israel 7. oktober.

UNRWA-sjef Philippe Lazzarini under et besøk i Oslo i fjor. Lazzarini har nå valgt å si opp flere personer etter anklager om at UNRWA-ansatte deltok i angrepet på Israel 7. oktober. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
UNRWA-sjef Philippe Lazzarini under et besøk i Oslo i fjor. Lazzarini har nå valgt å si opp flere personer etter anklager om at UNRWA-ansatte deltok i angrepet på Israel 7. oktober. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

UNRWA er FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger. Fredag kunngjorde organisasjonen at den gransker om ansatte kan ha vært med på angrepet på Israel.

Kort tid senere opplyste USA at de innstiller støtten til UNRWA. Canada og Australia gjør det samme, melder kringkasteren CBC og avisa Sydney Morning Herald. Mens anklagene undersøkes, vil FN-organisasjonen ikke få noe mer støtte fra disse landene.

Australias utenriksminister Penny Wong understreker at UNRWA gjør svært viktig, livreddende arbeid på Gazastripen. 1,4 millioner palestinere har søkt tilflukt i FN-organisasjonens bygg og leirer.

– Australia vil fortsette å støtte folket i Gaza og jobbe for å gi humanitær hjelp, sier Wong.

Det var Israel som først anklaget UNRWA-ansatte for å ha deltatt i angrepet. Mistankene dreier seg om tolv personer, ifølge USAs utenriksdepartement.

UNRWA har allerede sagt opp flere personer som følge av opplysningene som har kommet fram. Organisasjonens leder Philippe Lazzarini har sagt at alle ansatte som måtte ha vært delaktig i terrorisme, vil bli stilt til ansvar.