Flere land ber innbyggerne sine forlate Ukraina

USA, Sør-Korea og Nederland har i løpet av det siste døgnet bedt sine innbyggere om å forlate Ukraina på grunn av den overhengende krigsfaren.

Trusselen om en større krig i Ukraina fører til at flere land nå ber borgerne sine forlate landet. Her fra en russisk militærøvelse i Orenburg, nær den ukrainske grensa. Foto: Russian Defense Ministry Press Service via AP/NTB
Trusselen om en større krig i Ukraina fører til at flere land nå ber borgerne sine forlate landet. Her fra en russisk militærøvelse i Orenburg, nær den ukrainske grensa. Foto: Russian Defense Ministry Press Service via AP/NTB Vis mer
Publisert

Den nederlandske ambassadøren i Kiev har gitt et øyeblikkelig råd til alle nederlandske borgere i Ukraina, skriver radiostasjonen BNR.

– Nederlendere i Ukraina må forlate landet snarest mulig, heter det i rådet.

I tillegg har nederlandske myndigheter satt opp et krisesenter i Lviv, den største byen vest i Ukraina, nær den polske grensa. Der kan nederlandske borgere møte for å få informasjon og nødpass.

Sørkoreanske myndigheter går enda lenger, ifølge nyhetsbyrået Yonhap.

Der heter det at det er forbudt for sørkoreanske borgere å reise til Ukraina, og at alle sørkoreanere må forlate landet snarest mulig.

Sent torsdag kveld norsk tid kunngjorde det amerikanske utenriksdepartementet et reiseråd som frarådet alle reiser til Ukraina, og oppfordret amerikanere i landet til å forlate Ukraina snarest mulig.

(©NTB)

Mer om