Flere kommuner rundt Oslo følger tiltakene – Asker og Bærum velger annen linje

Oslos nabokommuner Nordre Follo og Lillestrøm velger samme koronalinje som hovedstaden. Asker og Bærum innfører også strenge tiltak, men følger ikke Oslo.

Politikerne i Bærum behandlet saken mandag. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB
Politikerne i Bærum behandlet saken mandag. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Bærum kommune behandlet saken i et ekstraordinært formannskapsmøte mandag ettermiddag. Fra midnatt natt til tirsdag begynner tiltakene å gjelde.

– Jeg vil gi kommunedirektøren kred for at han har gjort egne vurderinger, ikke bare blåkopiert tiltakene i Oslo, sa ordfører Lisbeth Hammer Krog (H) ifølge Budstikka.

Skiller seg fra Oslo

– Vi har tatt utgangspunkt i tiltakene i Oslo, samtidig som vi i tråd med føringer fra regjering og helsemyndigheter skal legge vår lokale smittesituasjonen til grunn. Det gjør at Bærums tiltak på en del områder skiller seg noe fra Oslo. Det har vært tett og god dialog med andre kommuner i hovedstadsregionen, sier ordføreren i en pressemelding.

Kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen ønsket blant annet å stenge treningssentre. Også Helsedirektoratet anbefalte Bærum å følge Oslo. Det støttet ikke kommunedirektør Geir B. Aga.

– Smitteutviklingen er imidlertid svært bekymringsfull også lokalt. På enkelte områder anses det å være behov for enda sterkere tiltak i Bærum enn i Oslo, uttalte han i forkant av behandlingen.

Blant tiltakene i Bærum er forbud mot organisert trening og andre fritidsaktiviteter for voksne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer