Flere kirker kan måtte stenge

Mer enn 20 kirkelige fellesråd vurderer å stenge kirkene fordi strømprisene er så høye, skriver Dagen.

Mer enn 20 kirkelige fellesråd vurderer å stenge kirker på grunn av de høye strømprisene, ifølge KA, arbeidsgiverorganisasjonen for kirkelige virksomheter. På bildet er Eidsvoll kirke. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB
Mer enn 20 kirkelige fellesråd vurderer å stenge kirker på grunn av de høye strømprisene, ifølge KA, arbeidsgiverorganisasjonen for kirkelige virksomheter. På bildet er Eidsvoll kirke. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Avisa skriver videre at noen kirker allerede har stengt dørene.

– Vi har ikke eksakte tall på dette, men det er vel omtrent der landet ligger nå. Mange fellesråd har sagt at de er svært bekymret over situasjonen, sier spesialrådgiver Martin Stærk i KA, Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter, til avisa.

Stærk sier videre at flere fellesråd har fått både dobling og flerdobling av strømutgiftene, og at kirken ikke har penger i bakhånd til å takle krisen.

– Vi er nødt til å lene oss på kommunene og staten her, sier han.

Blant tiltakene som kan innføres for å hjelpe på problemene, er å flytte flere aktiviteter til samme dag, slik at man slipper å varme opp kirken flere ganger. Regjeringen foreslo like før månedsskiftet en ekstraordinær strømstøtte på 30 millioner kroner for at kirkene ikke skal måtte stenge i høytiden.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer