Flere Kinder-produkter trekkes på grunn av salmonella-mistanke

Ferreros Kinderegg og andre Kinder-produkter fra det norske markedet, grunnet mistanke om kobling til europeisk salmonella-utbrudd.

Oslo 20220405. Et salmonella-utbrudd i Europa knyttes til den populære kindersjokoladen. De fleste smittede er barn, og flere av dem har vært innlagt på sykehus, ifølge FHI.Foto: Heiko Junge / NTB
Oslo 20220405. Et salmonella-utbrudd i Europa knyttes til den populære kindersjokoladen. De fleste smittede er barn, og flere av dem har vært innlagt på sykehus, ifølge FHI.Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tilbaketrekkingen gjelder Kinder Surprise, både enkle og i trepakning, Kinder Mini Eggs, Kinder Surprise Maxi og Kinder Schokobons. Produktene som trekkes, har best-før-datoer som strekker seg fra april til oktober i år.

Årsaken er mistanke om sammenheng med et pågående salmonella-utbrudd i flere europeiske land, skriver Mattilsynet i en pressemelding onsdag.

De fleste smittede er barn, og flere av dem har vært innlagt på sykehus, ifølge Folkehelseinstituttet. Det er så langt påvist smitte hos 126 personer i åtte europeiske land, deriblant ett tilfelle i Norge.

I flere land er produktene allerede trukket fra markedet. Norske forbrukere som har kjøpt produktene, oppfordres til å kaste dem eller levere dem tilbake i butikken.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer