Flere kilometer med kø for å se dronningens kiste

Westminster Hall er åpnet for sørgende som vil ta farvel med dronning Elizabeth. Køen av briter som vil se kisten, strekker seg flere kilometer gjennom London.

Tålmodige briter sto i kø langs Themsen for å ta et siste farvel med dronning Elizabeth. Mange av dem som stilte seg i kø i skumringen, må trolig tilbringe natten i kø – uten å kunne legge seg ned og ta en lur – for å få et minutt til å defilere forbi kisten i Westminster Hall. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB
Tålmodige briter sto i kø langs Themsen for å ta et siste farvel med dronning Elizabeth. Mange av dem som stilte seg i kø i skumringen, må trolig tilbringe natten i kø – uten å kunne legge seg ned og ta en lur – for å få et minutt til å defilere forbi kisten i Westminster Hall. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB Vis mer
Publisert

Kisten med den avdøde dronningen ligger på en katafalk, drapert av monarkens flagg i den 900 år gamle salen i parlamentsbygningen og skal bli der i fire dager. Mandag flyttes båren til Westminster Abbey for begravelsen.

Kisten ble onsdag trukket av hester gjennom Londons gater fra Buckingham Palace. Bak kanonlavetten med båren gikk kong Charles og den nærmeste familien.

Det var ventet at mange tusen ville stå i kø for å vise sin respekt til kvinnen som satt på den britiske tronen i litt over 70 år. Mindre enn to timer etter at dørene åpnet, var køen blitt drøyt fire kilometer lang.

Dronning Elizabeths båre ble onsdag ført til Westminster Hall der hun skal ligge på paradeseng i fire dager. Foto: Jacob King / AP / NTB
Dronning Elizabeths båre ble onsdag ført til Westminster Hall der hun skal ligge på paradeseng i fire dager. Foto: Jacob King / AP / NTB Vis mer

Det er stilt opp toaletter og drikkestasjoner langs ruten. De som står i køen, får et bånd med plassnummeret sitt, men kan kun gå ut av køen i korte perioder for å kjøpe mat eller gå på do. Det er en egen nettside med informasjon om køen og hva man kan ha med seg. Myndighetene oppfordrer til å huske varme klær og mobillader, ettersom flere kan bli stående natten gjennom, og de har en direktesendt YouTube-kanal med informasjon om hvor køen slutter.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer