Flere innlagt med metanolforgiftning på Sørlandet

Flere personer er søndag kveld lagt inn på Sørlandet sykehus med metanolforgiftning. De som får symptomer, oppfordres til å kontakte lege så fort som mulig.

Publisert

De innlagte kommer fra Lindesnesregionen, opplyser Sørlandet sykehus på epost til NTB sent søndag. Sykehuset ønsker å få ut informasjon om at det kan være metanol i omløp i Lindesnesregionen og eventuelt i andre områder i eller utenfor Sørlandet.

– Metanolforgiftning er potensielt dødelig. De som får symptomer, må kontakte lege så fort som mulig, sier fagdirektør Susanne Hernes ved sykehuset.

Symptomer kan være slapphet, hodepine, forvirring og svimmelhet, opplyser Hernes. I tillegg kan man oppleve rask pust og bli tungpustet. Metanolforgiftning kan også føre til synsforstyrrelser, tåkesyn og blinde flekker i synsfeltet, og kan i noen tilfeller kan gi varige synsskader.

Alvorlig forgiftning kan føre til koma, kramper, pustestans og død, opplyser sykehuset og viser til Giftinformasjonen hos helsenorge.no.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer