Flere i idretten får strømstøtte: - En gledens dag

Kulturdepartementet har presisert i dagens strømstøtteordning at idrettslag som benytter private anlegg til trening og konkurranser, også får strømstøtte.

President Tove Moe Dyrhaug i Norges Skiforbund. Foto: Heiko Junge / NTB.
President Tove Moe Dyrhaug i Norges Skiforbund. Foto: Heiko Junge / NTB. Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Vi er glade for at vi nå har fått en presisering av dagens strømstøtteordning hvor idrettslagene kan overta strømregningen for den delen av de private anleggene som våre medlemmer benytter til trening og konkurranser. Idrettslaget som benytter disse traseene, kan søke strømstøtte på lik linje med den øvrige idretten og frivilligheten, sier idrettspresident Berit Kjøll i en pressemelding.

Ordningen forutsetter at idrettslaget betaler strømkostnaden knyttet til tilrettelegging og drift av den delen av skianlegget som den organiserte idretten benytter.

– For norsk skisport er dette en gledens dag, og dette vil bety at vi kan få mer skiaktivitet i vinter, sier skipresident Tove Moe Dyrhaug.

– Samtidig vil ordningen være viktig for å opprettholde et godt samarbeid mellom idretten og privateide skianlegg, og som vil være helt avgjørende for å gi våre utøvere et godt trenings- og konkurransetilbud, sier Dyrhaug.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer