Flere hyttekommuner strammer inn

I en ny forskrift har Nesbyen kommune i Hallingdal innført forbud mot å ha flere enn to gjester, melder avisa Hallingdølen.

Nesbyen strammer inn. Foto: Lise Åserud / NTB
Nesbyen strammer inn. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nesbyen kommune i Hallingdal har innført forbud mot å ha flere enn to gjester, mens Trysil påbyr folk å ha maksimum fem gjester i påsken.

– Ved å forskriftsfeste dette har vi en håndfast regel som gjør at vi unngår at folk samler seg. Samtidig er det i tråd med tiltaksnivå A, som er innført her vi bor. Der heter det at de som bor alene, kan ha besøk av en til to personer, sier kommuneoverlege Nils Høva til Hallingdølen.

Reglene på Nesbyen skiller seg dermed fra nærkommunen Hol, hvor det ikke er tillatt å ha besøk på hytta i påsken og fram til 11. april. I private hjem er det andre regler.

I Hemsedal er det fram til 11. april ikke tillatt å ha flere enn fem gjester, mens Flå, Gol og Ål følger de regionale tiltakene som er innført i Viken, skriver Hallingdølen. Der gjelder dermed en anbefaling om å unngå besøk, men det er altså ikke noe forbud.

På et hastemøte mandag vedtok formannskapet i Trysil et påbud om maksimum fem gjester hjemme eller på hytta, opplyser ordfører Erik Sletten (Sp) til NRK. Påbudet gjelder fra 23. mars til 7. april. Det må kunne holdes minst en meters avstand til gjester fra andre husstander.

Sletten ber også tilreisende om å forholde seg til de en hver tid strengeste reglene. Dermed må tilreisende fra for eksempel Oslo ikke ha flere enn to gjester på hytta, ettersom det er forbud mot flere enn to gjester hjemme i Oslo.

På spørsmål om hvordan de har tenkt å håndheve disse reglene, svarer Sletten at de har tillit til at befolkningen følger forskriftene som er vedtatt.

– Det er viktig at vi har en sanksjonsmulighet i tilfelle noe skulle skli ut, sier han til NRK.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer