Flere hundre tusen nordmenn har ennå ikke åpnet skattemeldingen

Til tross for at fristen for å levere skattemeldingen kun er noen dager unna, har rundt 400.000 nordmenn fremdeles ikke sjekket om deres opplysninger stemmer.

Fristen for å sende inn årets skattemelding er 30. april. Få dager før fristen har flere hundre tusen nordmenn ennå ikke åpnet skattemeldingen sin. Foto: Terje Pedersen / NTB
Fristen for å sende inn årets skattemelding er 30. april. Få dager før fristen har flere hundre tusen nordmenn ennå ikke åpnet skattemeldingen sin. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tall fra Skatteetaten viser at få dager før innleveringsfristen har 2,6 millioner nordmenn levert skattemeldingen, mens rundt 1,5 millioner har fått skatteoppgjøret sitt. Det er betalt ut over 15 milliarder kroner, noe som er mer enn på samme tid i fjor.

Men selv om veldig mange allerede både har levert skattemeldingen og fått utbetalt penger man har til gode, er det flere hundre tusen som ikke engang har åpnet skattemeldingen, ifølge Skatteetaten.

– Det er ditt ansvar å sjekke at opplysningene er riktige, sier skattedirektør Nina Schanke Funnemark.

Flere ting å sjekke

Hun understreker at det er viktig å ikke bare sjekke om man ligger an til å måtte betale restskatt eller har skattepenger til gode. Man må også sjekke at opplysningene Skatteetaten har hentet inn, stemmer, og om noe mangler.

– Det kan være at du skal ha mer penger til gode enn hva den nesten ferdige skattemeldingen viser, forklarer skattedirektøren.

Blant annet må man selv fylle ut reisefradrag, informasjon om eiendom, salg av bolig eller verdier du har i andre land.

Kan gjøre endringer

Fristen for å sende inn skattemeldingen er søndag 30. april, men dersom man oppdager feil eller mangler i etterkant, kan man selv rette opp i det på Skatteetatens nettsider.

Det gjør man ved å skrive inn endringene og levere skattemeldingen på nytt, og det kan gjøres når som helst opptil tre år etter leveringsfristen.

Siden årets leveringsfrist faller på en søndag, regnes det heller ikke som for sent om man leverer skattemeldingen tirsdag 2. mai. Man kan også søke om utsatt leveringsfrist om nødvendig, og da blir fristen automatisk utsatt med 30 dager.

(©NTB)

Mer om