Flere hundre skademeldinger:
- Vi jobber på spreng

Væromslaget i Sør-Norge skaper trøbbel. Frende Forsikring har allerede fått inn over 100 bygningsskader som følge av været og tror antallet vil øke.

Slaps og snø i Oslo. Væromslaget har ført til flere skademeldinger hos forsikringsselskapet Frende Forsikring. Foto: Rodrigo Freitas / NTB
Slaps og snø i Oslo. Væromslaget har ført til flere skademeldinger hos forsikringsselskapet Frende Forsikring. Foto: Rodrigo Freitas / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det har vært en utrolig travel dag og vi har fortsatt ikke helt oversikt over omfanget. Det blir nok travelt de kommende dagene også, sier skadesjef Yngve Høvig i Frende Forsikring. De har fått inn over 100 bygningsskader som følge av været og tror antallet vil øke.

De typiske bygningsskadene dreier seg om vannskader i kjellere, vann som kommer inn gjennom utette tak og vegger, og overvann.

Skadeområdene til forsikringsselskapet går hånd i hånd med områdene meteorologene har utstedt farevarsel for.

– Vi jobber på spreng og skal få hjulpet alle kundene våre, men det blir nødvendigvis litt ventetid når det står på som verst. Da er det viktig å sette i gang selv med tiltak som er ufarlige og skadeforebyggende, sier skadesjefen.

Han råder de som kan til å gjøre tiltak for å få vann ut, åpne vinduer og starte tørkeprosessen. Flere har også meldt ifra om bilskader etter å ha kjørt av veien på det glatte føret.

100 saker på fire timer

Også Gjensidige har registrert mange saker.

Klokken 20 har de mottatt 600 skademeldinger.

Bare de siste fire timene har vi registrert 100 nye saker, skriver selskapet i en pressemelding.

– Mange har ikke rukket å melde inn skaden, så vi forventer at antall skader fortsetter å stige den nærmeste tiden, sier kommunikasjonssjef Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige.

Øker

Norsk Regnesentral har på oppdrag fra forsikringsselskapet beregnet hvordan antall vannskader vil utvikle seg til århundreskiftet sammenlignet med i dag i alle Norges kommuner.

I de verste kommunene vil antall vannskader ha økt med nærmere 50 prosent.

– Det har blitt mer og mer vanlig med denne type hendelser, og noe vi vil se enda mer av i fremtiden, sier Rysstad.

(©NTB)

Mer om