Flere hundre i begravelsen til russisk militærblogger

Flere hundre, blant dem Wagner-sjef Jevgenij Prigozjin, deltok i begravelsen til den profilerte russiske militærbloggeren som ble drept forrige uke.

Jevgenij Prigozjin, lederen av leiesoldatselskapet Wagner-gruppen, i begravelsen til militærbloggeren Vladlen Tatarskij. Foto: AP / NTB
Jevgenij Prigozjin, lederen av leiesoldatselskapet Wagner-gruppen, i begravelsen til militærbloggeren Vladlen Tatarskij. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Militærbloggeren Vladlen Tatarskij døde i angrepet på en kafé i St. Petersburg. Flere ble såret. Russiske myndigheter anklager Ukraina, Vesten og medlemmer av den hardt pressede opposisjonen for å stå bak.

I begravelsen i Moskva lørdag var det flere støttespillere som bar symbolene Z og V på sine klær. Det er symbolene for Moskvas krig mot Ukraina.

Prigozjin hadde med seg en slegge, Wagners kjennetegn, som han plasserte ved kista. Også Motets Orden, som ble tildelt Tatarskij etter hans død av president Vladimir Putin, ble plassert der. Det er en av Russlands fremste ordener.

Ukraina avviser at de har noe med saken å gjøre og sier bombeaksjonen var resultatet av en intern konflikt i Russland.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer