Flere hundre beboere sliter med å finne ny bolig etter brann i Drammen

Blokka i Drammen som brant for to uker siden, vil være ubeboelig i et halvt år. Nå sliter flere av beboerne med å finne et midlertidig sted å bo.

Det brant kraftig på taket av en boligblokk på Fjell i Drammen for to uker siden. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Det brant kraftig på taket av en boligblokk på Fjell i Drammen for to uker siden. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert

Flere hundre beboere måtte evakueres da det begynte å brenne i øverste etasje i en leilighet i en stor blokk på Fjell i Drammen 9. mars.

Taket på blokka fikk store skader og må bygges på nytt. Ifølge Fremtind, som har forsikringen på blokka, vil det ta minst et halvt år før beboerne kan flytte inn igjen, skriver Drammens Tidende.

Beboere som ikke fikk skaffet seg annet midlertidig sted å bo, ble innlosjert på hoteller i og rundt Drammen. Den opprinnelige planen var at de bo på hotellene de første to ukene, men flere sliter fremdeles med å finne steder der de kan bo fram til de kan flytte inn på Fjell igjen.

En familie Drammens Tidende har snakket med forteller at det er vanskelig å finne leiebolig, fordi få vil leie ut for en periode på kun noen måneder.

Drammen kommune bekrefter at det er fortsatt er utfordringer med boligsituasjonen for enkelte beboere i blokka, og sier at de ikke har boliger til alle som trenger det.

– Først og fremst er vi nødt til å prioritere beboerne av de kommunale leilighetene i blokka, da vi har et særskilt ansvar for beboerne der, sier avdelingsleder for boligtjenesten, Marie Lundblad.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer