– Flere flytter til hytta for å få strømstøtte

Flere hytteeiere skal de siste månedene ha valgt å bosette seg permanent på hytta. Dermed kan de få rett til strømstøtte.

Fritidsboliger er ikke omfattet av strømstøtteordningen, men om man melder flytting til hytta kan man få rett til slik støtte. Her ser vi hytter i Skarsnuten ved Hemsedal skisenter. Foto: Halvard Alvik / NTB
Fritidsboliger er ikke omfattet av strømstøtteordningen, men om man melder flytting til hytta kan man få rett til slik støtte. Her ser vi hytter i Skarsnuten ved Hemsedal skisenter. Foto: Halvard Alvik / NTB Vis mer
Publisert

Fritidsboliger er ikke omfattet av strømstøtteordningen.

– Vi får stadig meldinger om at hytteeiere, som bruker fritidsboligene sin mye gjennom hele året, nå har flytta på hytta på grunn av høye strømpriser, sier generalsekretær Audun Bringsvor i Norsk Hyttelag til Nationen.

Han viser til at bakgrunnen er en ordning som åpner for at husholdninger som har fått dispensasjon fra kommunen til å bo i fritidsboligen permanent, vil ha rett til strømstøtte.

– Vi ser blant annet ut fra medlemsservicen til Norsk Hyttelag, at vi har fått mange adresseforandringer den siste tiden fra byen til ulike hyttekommuner. Vi går ut fra at dette i stor grad gjelder folk som vil sikre seg strømstøtte i boligen de oppholder seg mest igjennom året, sier Bringsvor til avisen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer