Snøvær stenger flere veier

Flere fjelloverganger i Sør-Norge stengt på grunn av uvær

Uvær med kraftig snøfokk fører til flere stengte veier og fjelloverganger i Sør-Norge søndag. Det meldes også om flere trafikkulykker.

Flere fjelloverganger i Sør-Norge kan bli stengt på kort varsel. Noen er allerede stengt, og det er innført kolonnekjøring flere steder. Illustrasjonsfoto: Webkamera / Statens vegvesen / NTB scanpix.
Flere fjelloverganger i Sør-Norge kan bli stengt på kort varsel. Noen er allerede stengt, og det er innført kolonnekjøring flere steder. Illustrasjonsfoto: Webkamera / Statens vegvesen / NTB scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vegvesenet oppfordrer derfor trafikantene til å kjøre forsiktig.

– Sterk vind og snødrev skaper utfordringer, sier trafikkoperatør Kjetil Larsen ved Vegtrafikksentralen i Bergen til NRK.

Ifølge vakthavende meteorolog Kristen Gislefoss ved Meteorologisk institutt vil snøbygene vedvare i fjellet utover søndagen.

– Men de fleste vil komme i vestlige fjellområder. Det betyr ikke at de ikke kan komme på østlig side også, men de fleste vil komme i vest, sier han til NTB.

Også i Oslo byr snø og glatte veier på problemer.

– Det snør, og det er glatte og hvite veier i hele distriktet. Patruljene i byen sier det er glatt over alt, sier operasjonsleder Gjermund Stokkeli Oslo politidistrikt til NRK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer